Klub Activiteiten

Heinkelklub “De Kwakel” is een actieve vereniging. Zo organiseren wij voor onze leden iedere eerste zondag van de maanden april tot en met oktober een toerrit. Deze toerritten worden verspreid over het gehele land verreden. Naast deze zondagsritten organiseren wij ook een aantal toerritten op zaterdagen. De ritten worden in een toeristisch tempo verreden en zijn nooit langer dan 100 km. Aan de toerritten op zondag wordt gemiddeld door tussen en 30 en 40 Heinkels deelgenomen. De ritten op zaterdag zijn wat kleiner van opzet. Daaraan wordt gemiddeld tussen de 10 en 25 Heinkels deelgenomen. De start van een rit is altijd om 12.00 uur. Er zijn in een toerrit meerdere stops ingelast.

Bij de toerritten op zondag krijgen de deelnemers consumptiebonnen van de club aangeboden. De rit eindigt gemiddeld rond 17.00 uur. De ritten worden door clubleden uitgezet. De rittencoördinator ziet er op toen dat alles goed is geregeld en dat de ritten vlot verlopen. Bij de zondagritten is er altijd en Heinkelambulance (= bezemwagen) aanwezig voor eventuele uitvallers.

Ons seizoen wordt geopend met een feestavond in maart en afgesloten met een bbq-rit in oktober. Verder houden wij, behalve eerdergenoemde toerritten een nieuwjaarsreceptie en natuurlijk een algemene ledenvergadering. Ook zijn wij regelmatig aanwezig op beurzen braderieën en andere evenementen zodat ook andere mensen kennis kunnen maken met onze hobby. De club heeft de beschikking over een flink assortiment clubartikelen zoals T-shirts, sweaters, speldjes, stickers, vlaggetjes, werkplaatshandboeken, onderdelenboeken, neusbaniers, etc etc.

Twaalf keer per jaar verschijnt ons clubblad ’t Heinkeltje.

Er rijden momenteel naar schatting nog zo’n 1500 Heinkels in Nederland rond. Wist u trouwens dat u uw Heinkel via onze club zeer voordelig kunt verzekeren en dat er geen wegenbelasting meer betaald hoeft te worden voor de Heinkels.

Wij hebben voor onze leden een zevental servicestations waar zij terecht kunnen voor onderhoud, reparatie, revisie en restauratie van de voertuigen . Ook kan men daar terecht voor onderdelen en advies.